Prikazovanje 13–15 od 15 rezultatov

Rebula Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slama rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetna aroma spominja na ananas, jabolko in pomarančo. Rahlo masleno noto povezuje z noto limonskega timijana. Okus: Okus je mehak, uravnotežen s svežino mladosti in mineralnim pridihom. Eleganten in poln okus vina, s dolgotrajnim, izrazito sadnim pookusom. Spremljanje s hrano: Surovi školjki, morski basov carpaccio ali sashimi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnati vinograd z glino. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni škorenj z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki stiskanju prelito v nerjaveče jekleno posodo za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Zmešano s finim kvasom do januarja. Staranje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: Steklenica 0,75L s pluto.

Sauvignon Moro

15,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino z odlično strukturo. Barva: Intenzivna slamnato rumena barva. Aroma: Intenzivna aroma spominja na cvetove belih bezgovih grmovnic in aromatične rastline (žajbelj, rožmarin). Okus: Svež in prijeten okus, z harmonično in mehko kislostjo. V pookusu občutimo veliko mineralnost tega vina. Parjenje s hrano: Dobro se ujema s hladnimi mesnimi prigrizki, predjedmi in glavnimi ribjimi jedmi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terasa prekrita s travo, ilovnata zemlja. Severozahodna ekspozicija. Oblika vinske trte: Enojni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklenem tanku 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Zorenje: 8 mesecev v nerjavnem jeklu. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.

Sivi Pinot Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Čista, zlato rumena barva z rahlim bakrenim odtenkom in gostoto teksture. Aroma: Intenzivni vonji spominjajo na zrelo sadje. Rdeče jabolko, karambola, mango, breskova kompota in cvetni prah. Sledijo zaznave masla, oreščkov in sladkih začimb. Okus: Vino mehkobe s prepoznavno toplino. Svežina je mladostna in kaže na potencial staranja vina. Uravnoteženo, polno in elegantno vino z dolgim pookusom. Parjenje s hrano: Suha salama, sushi, perutnina in svinjina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terasa prekrita s travo, ilovnata zemlja. Rast vinske trte: Enojno in dvojno Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, prva polovica septembra. Vinifikacija: Po nekaj urah maceracije se rahlo stisne. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Zorenje: 8 mesecev v barikih. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.