Cabernet Franc Moro
Slog: Suho rdeče vino
Barva: Vino z globoko rubinasto rdečo barvo in gosto teksturo.
Aroma: Intenzivne arome spominjajo na kislo češnjo, slivo in robido. Sledijo jim vonji vijolice, črnega popra in gozdnega grmičevja.
Okus: Zaznamujemo mehkobo, toda kmalu prevlada mladostna svežina in tanini, ki pustijo rahlo pikanten pookus. Intenzivno vino s polnim telesom in dolgotrajnim, elegantnim pookusom.
Parjenje s hrano: Lazanja, pizza, rižota s šampinjoni, jagnječji zrezki, žarano meso.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost.
Oblika trte: Enojni guyot
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 18°C. Po fermentaciji, rahlo stisnjeno in nato položeno v hrastove barrique sodčke.
Zorenje: 2 leti v rabljenih hrastovih barrique sodčkih, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L steklenice, plutast zamašek.
Cabernet Sauvignon Moro
Slog: Suho rdeče vino
Barva: Globoka, rubinasto rdeča barva z gosto teksturo.
Aroma: Intenzivne arome spominjajo na borovnico, črni ribez in češnjo, sledijo ji vijolični, črni poper in praprot.
Okus: Okus je nežen, s svežino mladosti, ki uravnovesi dojemanje in predstavlja mladostne tanine. Izraz mladosti in dolgoživosti vina. Vino s polnim telesom, eleganco in dolgotrajnim okusom.
Parjenje s hrano: Žarano meso, lazanja, pečen goveji file, Wellington.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost.
Oblika trte: Enojni guyot
Trgatev: Ročna trgatev, sredina oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnjeno in nato položeno v 2500L hrastove sode.
Zorenje: 1 leto v 2500L sodu, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Chardonnay Moro
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo.
Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo.
Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh.
Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen.
Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina.
Temperatura strežbe: 8 - 10°C
Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni guyot.
Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra.
Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja.
Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu.
Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Galop Kabernet Franc Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globoko, neprozorno rubinasto rdeča barva z odtenkom granata in gosto teksturo.
Aroma: Razkošna in intenzivna cvetlična aroma, ki spominja na prezrele jagode, črni ribez, murvo, robido in slivo, ki se povezujejo z vonjem suhih rdečih cvetov. Sledijo jim vonji po usnju, tobaku, rožičevcu in kavi.
Okus: Njegova mehkoba vodi v občutke svežine in tanini, ki kažejo na njihovo dolgoživost. Vino s intenzivnim okusom, z močnim, poudarjenim, elegantnim in dolgotrajnim okusom.
Parjenje s hrano: Pečen goveji zrezek, divjačina, pečeno meso.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travne terase z glino. Jugozahodna izpostavljenost.
Oblika trte: Enostavni Guyot.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije s fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 500L hrastove srednje pražene sode.
Zorenje: 2 leti v 500L sodih, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Jakot Moro
Slog: Suho belo vino.
Barva: Kristalno, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom in gosto teksturo.
Aroma: Buket spominja na kivi, Jonagold, rumeni grenivke in vrtnico. Sledi mu rahel pridih mandljev, koprive in timijana.
Okus: Okus je mehak in opazno topel. Kislost ga lepo uravnoteži in pusti mineralni pečat v ustih. Vino je intenzivno in polno, z elegantnim in dolgotrajnim pookusom.
Spremljanje hrane: Karpačo jadranskega brancina, nigiri lososa, ocvrti lignji ali sipa.
Temperatura strežbe: 8 - 10°C
Vinograd: Travnata trta na marmornati podlagi. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni guyot.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra.
Vinifikacija: Po nežnem stiskanju vino prelijejo v nerjavečo jekleno posodo za 12 dni fermentacije. Mešajo ga s finimi kvasovkami do januarja.
Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.
Malvazija Moro
Slog: Suho belo vino.
Barva: Kristalno, zlato rumene barve in gosta.
Aroma: Njegov intenziven buket me spominja na ananas, marelice in kivi, sledijo pa namigi po akaciji, mandljih in rožmarinu.
Okus: Okus je topel, poudarjena kislost osveži in pusti mineralni pookus. Intenzivno vino s polnim in elegantnim karakterjem ter dolgotrajnim pookusom.
Parjenje s hrano: Testenine s pestom Genovese, perutnina, žariran tun, pečen brancin, ocvrti lignji ali sipa.
Temperatura strežbe: 8 – 10°C
Vinograd: Travnat vinograd z ilovnato zemljo. Zahodna ekspozicija.
Oblika vinske trte: Enosmerna vinska trta s 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra.
Vinifikacija: Po lahki kompresiji pretočeno v nerjaven jekleni tank za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Mešano z drožmi do januarja.
Zorenje: 1 leto v nerjavnem jeklenem tanku.
Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.
Margerita Cuvee Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globoko rubinasto rdeča barva z gosto teksturo.
Aroma: Izrazit cvetni vonj spominja na črno češnjo, zrelo slivo in robido. Zaznavanje rdeče vrtnice in vijolice se nato preplete z cimetom, klinčki, kakavom in tobakom.
Okus: Okus je mehak in zaznavno topel, kisline so mlade z počasi zaobljenimi tanini. Vino ima intenziven okus, živahno telo z izrazitim elegantnim in dolgotrajnim pookusom.
Sestavljanje s hrano: Jagenjčji krači, kozji jarek v pečici, žarano meso.
Temperatura strežbe: 16 – 18°C
Sorta: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
Vinograd: Travnati vinogradi z glino, različne ekspozicije.
Oblika trte: Enojni Guyot in enojni cordon s 4 popki.
Trgatev: Ročna trgatva izbranih grozdov, druga polovica oktobra.
Vinarstvo: Merlot 40 dni sušen v škatlah na vetru, 14 dni fermentacije in maceracije v vinifikatorju. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 2500L hrastov sod. Cabernet Franc 12 dni maceracije in fermentacije, po fermentaciji rahlo stisnemo in združimo z Merlotom v 2500L hrastovem sodu.
Zorenje: 2 leti v 2500L sodu, 1 leto v barikih, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L in 1,5L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Margerita Rebula Moro
Slog: Suho belo vino.
Barva: Ekstraktni zlatorumeni odtenki z gosto teksturo.
Aroma: Izrazito cvetje deluje posebej zrelo. Opazimo čips iz jabolk in ananasa, suhe marelice in suho pomarančo. Zaznavamo tudi vonj suhih cvetov, oreščkov, klinčkov, kakavovega masla in rožnega korena.
Okus: Okus je mehak, z dobro integriranimi alkoholi. Svežina je živahna, vendar lahko zaznamo tudi tanine. Vino ima intenziven okus, polnega telesa, in eleganten, dolgotrajen pookus.
Spremljanje hrane: Perutnina, svinjina, mastne ribe, celo žariran tun.
Temperatura strežbe: 10 - 12°C
Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: En cordon s 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra.
Vinifikacija: 14 dni maceracije in fermentacija pri 15°C z izbranimi kvasovkami. Mešan z drožmi do februarja.
Zorenje: 1 leto v keramičnem jajcu (Clayver), 10 mesecev v bariku.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Merlot Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globlja, rubinasto rdeča barva in precej gosta viskoznost.
Aroma: Izrazit cvet spominja na češnjo, slivo, praprot in gozdno podrast.
Okus: Okus je vodilna svežina z nežnimi tanini, ki se dobro vključijo v strukturo vina. Je intenziven in eleganten s trajnim, predvsem sadnim pookusom.
Spremljanje hrane: Lasaža, testenine, pizza, zrezek, tudi pečena svinjina.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev, sredi oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije z fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji nežno stisnjeno in vstavljeno v 2500-litrski hrastov sod.
Zorenje: 1 leto v 2500-litrskem sodu.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.
Merlot Rose Moro
Slog: Suho rožnato vino.
Barva: Kristalno čista, češnjevo rožnata barva in gosta tekstura.
Aroma: Njegov izrazit buket spominja na maline, češnje, brusnice, šipek, mak in travo.
Okus: Okus je osvežujoč in mineralen, z rahlo opaznim taninom. Vino z intenzivnim in elegantnim okusom, srednje polnega telesa in vztrajnim pookusom.
Spremljanje hrane: Testenine, svinjina, steak tartare, pečen losos ali tuna, pizza.
Temperatura strežbe: 8 - 10°C
Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev sredi oktobra.
Vinifikacija: Merlot brez maceracije. Fermentacija 12 dni v nerjaveči jekleni posodi.
Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.
Penina Blanc De Blancs Moro
Slog: Šumeče belo vino - brut.
Barva: Sijajna, slamnato rumena barva z mnogimi majhnimi in precej obstojnimi mehurčki.
Aroma: Refined cvetlični vonj se prepleta z sadjem in nežnim avtolitičnim značajem. Zaznavamo rumeno jabolko, pomarančo in limono, kot tudi namige ananasa, nežno masleno noto in zelišča.
Okus: Zelo suho šumeče vino z opazno mehkobo. Živa svežina spera usta, mehurčki pa jih napolnijo z nežno, kremasto senzacijo. Srednje polno telo, eleganten okus in intenziven, precej obstojen sadni pookus.
Spremljanje hrane: Aperitiv ali surova morska hrana.
Temperatura strežbe: 6 - 8°C
Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni guyot.
Sorta: 100% Chardonnay.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica avgusta.
Vinifikacija: Chardonnay brez stiskanja pretočen v nerjaveči jekleni tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Penina Rose Moro
Slog: Peneče rosé vino - brut.
Barva: Ekstraktivna, rdečkasto obarvana z obilnimi, srednje velikimi in vztrajnimi mehurčki.
Aroma: Izrazite arome nas spominjajo na češnjo, slivo, krvno pomarančo in vrtnico, z rahlim travnatim tonom v ozadju.
Okus: V ustih občutimo popolno suhost, hkrati pa nas osvežuje. Opazimo tudi rahlo prisotnost taninov. Intenziven okus in polnejša struktura z elegantno in dolgo obstojnostjo.
Kombinacija s hrano: Edinstveno peneče vino, ki bo idealno kot spremljava k steak tartarju ali govejemu carpacciu. Prav tako se odlično ujame s testeninami Carbonara.
Temperatura serviranja: 6 - 8°C
Vinograd: Travnati vinograd z glinasto podlago. Jugo-zahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni špalir s 4 brsti.
Sorta: 100% Merlot.
Trgatev: Ročna trgatve, druga polovica septembra.
Vinarstvo: Merlot brez stiskanja vlije v nerjaveč jeklen tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.