Cabernet franc Bregar
Cabernet Franc Moro
Slog: Suho rdeče vino
Barva: Vino z globoko rubinasto rdečo barvo in gosto teksturo.
Aroma: Intenzivne arome spominjajo na kislo češnjo, slivo in robido. Sledijo jim vonji vijolice, črnega popra in gozdnega grmičevja.
Okus: Zaznamujemo mehkobo, toda kmalu prevlada mladostna svežina in tanini, ki pustijo rahlo pikanten pookus. Intenzivno vino s polnim telesom in dolgotrajnim, elegantnim pookusom.
Parjenje s hrano: Lazanja, pizza, rižota s šampinjoni, jagnječji zrezki, žarano meso.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost.
Oblika trte: Enojni guyot
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 18°C. Po fermentaciji, rahlo stisnjeno in nato položeno v hrastove barrique sodčke.
Zorenje: 2 leti v rabljenih hrastovih barrique sodčkih, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L steklenice, plutast zamašek.
Cabernet Sauvignon Moro
Slog: Suho rdeče vino
Barva: Globoka, rubinasto rdeča barva z gosto teksturo.
Aroma: Intenzivne arome spominjajo na borovnico, črni ribez in češnjo, sledijo ji vijolični, črni poper in praprot.
Okus: Okus je nežen, s svežino mladosti, ki uravnovesi dojemanje in predstavlja mladostne tanine. Izraz mladosti in dolgoživosti vina. Vino s polnim telesom, eleganco in dolgotrajnim okusom.
Parjenje s hrano: Žarano meso, lazanja, pečen goveji file, Wellington.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost.
Oblika trte: Enojni guyot
Trgatev: Ročna trgatev, sredina oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnjeno in nato položeno v 2500L hrastove sode.
Zorenje: 1 leto v 2500L sodu, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Cabernet sauvignon Klen’Art
Chardonnay Bregar
Vino živahne rumene barve z zelenkastimi odtenki. Krepko na prvi pogled, ko so njegove srage kot prikovane na kozarec. Na nosu izrazito sadno obarvan z mešanico arom citrusov, jabolk, hrušk, fig ter nekoliko bolj eksotičnega ananasa in papaje, toda tudi cvetov jasmina, češenj in jabolk in zelišč. V ustih razkošen, topel, vseobsegajoč. Sadje postane marmelada, toda tu so še praženi lešniki, vanilja, kresilni kamen… Pookus prijeten, pretežno saden z dodatkom toplih začimb.
Idealna servirna temperatura je 12 do 14 °C.
Chardonnay Moro
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo.
Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo.
Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh.
Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen.
Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina.
Temperatura strežbe: 8 - 10°C
Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni guyot.
Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra.
Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja.
Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu.
Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Craft dry gin Zlumak
Galop Kabernet Franc Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globoko, neprozorno rubinasto rdeča barva z odtenkom granata in gosto teksturo.
Aroma: Razkošna in intenzivna cvetlična aroma, ki spominja na prezrele jagode, črni ribez, murvo, robido in slivo, ki se povezujejo z vonjem suhih rdečih cvetov. Sledijo jim vonji po usnju, tobaku, rožičevcu in kavi.
Okus: Njegova mehkoba vodi v občutke svežine in tanini, ki kažejo na njihovo dolgoživost. Vino s intenzivnim okusom, z močnim, poudarjenim, elegantnim in dolgotrajnim okusom.
Parjenje s hrano: Pečen goveji zrezek, divjačina, pečeno meso.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travne terase z glino. Jugozahodna izpostavljenost.
Oblika trte: Enostavni Guyot.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije s fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 500L hrastove srednje pražene sode.
Zorenje: 2 leti v 500L sodih, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Jakot Moro
Slog: Suho belo vino.
Barva: Kristalno, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom in gosto teksturo.
Aroma: Buket spominja na kivi, Jonagold, rumeni grenivke in vrtnico. Sledi mu rahel pridih mandljev, koprive in timijana.
Okus: Okus je mehak in opazno topel. Kislost ga lepo uravnoteži in pusti mineralni pečat v ustih. Vino je intenzivno in polno, z elegantnim in dolgotrajnim pookusom.
Spremljanje hrane: Karpačo jadranskega brancina, nigiri lososa, ocvrti lignji ali sipa.
Temperatura strežbe: 8 - 10°C
Vinograd: Travnata trta na marmornati podlagi. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni guyot.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra.
Vinifikacija: Po nežnem stiskanju vino prelijejo v nerjavečo jekleno posodo za 12 dni fermentacije. Mešajo ga s finimi kvasovkami do januarja.
Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.