Prikazovanje 1–12 od 14 rezultatov

Chardonnay Bregar

14,00 0,75 L
Vino živahne rumene barve z zelenkastimi odtenki. Krepko na prvi pogled, ko so njegove srage kot prikovane na kozarec. Na nosu izrazito sadno obarvan z mešanico arom citrusov, jabolk, hrušk, fig ter nekoliko bolj eksotičnega ananasa in papaje, toda tudi cvetov jasmina, češenj in jabolk in zelišč. V ustih razkošen, topel, vseobsegajoč. Sadje postane marmelada, toda tu so še praženi lešniki, vanilja, kresilni kamen… Pookus prijeten, pretežno saden z dodatkom toplih začimb. Idealna servirna temperatura je 12 do 14 °C.

Chardonnay Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh. Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen. Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu. Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.    

Jakot Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom in gosto teksturo. Aroma: Buket spominja na kivi, Jonagold, rumeni grenivke in vrtnico. Sledi mu rahel pridih mandljev, koprive in timijana. Okus: Okus je mehak in opazno topel. Kislost ga lepo uravnoteži in pusti mineralni pečat v ustih. Vino je intenzivno in polno, z elegantnim in dolgotrajnim pookusom. Spremljanje hrane: Karpačo jadranskega brancina, nigiri lososa, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnata trta na marmornati podlagi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po nežnem stiskanju vino prelijejo v nerjavečo jekleno posodo za 12 dni fermentacije. Mešajo ga s finimi kvasovkami do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.

Malvazija Bregar

11,00 0,75 L
Vino iskrive rumene barve s slamnato-zelenkastimi odtenki. Že počasno drsenje vinskih srag po steni kozarca obljublja bogato vino, pričakovanja pa še poveča cvetica, ki je prepričljivo vinska in nas spominja na dišeč cvetoč travnik, zrele bele breskve, agrume, zelišča, pečena jabolka s cimetom in vaniljo. V ustih se izkaže z razkošjem toplih tonov, sadnih kompotov, zlasti kutine, pa tudi z mineralnostjo in žgečkljivo harmonijo med alkoholom in kislino. Pookus je dolg in čist, s pečatom zrelega sadja. Idealna servirna temperatura je 10 do 12 °C.

Malvazija Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, zlato rumene barve in gosta. Aroma: Njegov intenziven buket me spominja na ananas, marelice in kivi, sledijo pa namigi po akaciji, mandljih in rožmarinu. Okus: Okus je topel, poudarjena kislost osveži in pusti mineralni pookus. Intenzivno vino s polnim in elegantnim karakterjem ter dolgotrajnim pookusom. Parjenje s hrano: Testenine s pestom Genovese, perutnina, žariran tun, pečen brancin, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 – 10°C Vinograd: Travnat vinograd z ilovnato zemljo. Zahodna ekspozicija. Oblika vinske trte: Enosmerna vinska trta s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki kompresiji pretočeno v nerjaven jekleni tank za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Mešano z drožmi do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjavnem jeklenem tanku. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.

Margerita Rebula Moro

28,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Ekstraktni zlatorumeni odtenki z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetje deluje posebej zrelo. Opazimo čips iz jabolk in ananasa, suhe marelice in suho pomarančo. Zaznavamo tudi vonj suhih cvetov, oreščkov, klinčkov, kakavovega masla in rožnega korena. Okus: Okus je mehak, z dobro integriranimi alkoholi. Svežina je živahna, vendar lahko zaznamo tudi tanine. Vino ima intenziven okus, polnega telesa, in eleganten, dolgotrajen pookus. Spremljanje hrane: Perutnina, svinjina, mastne ribe, celo žariran tun. Temperatura strežbe: 10 - 12°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: En cordon s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: 14 dni maceracije in fermentacija pri 15°C z izbranimi kvasovkami. Mešan z drožmi do februarja. Zorenje: 1 leto v keramičnem jajcu (Clayver), 10 mesecev v bariku. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Rebula Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slama rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetna aroma spominja na ananas, jabolko in pomarančo. Rahlo masleno noto povezuje z noto limonskega timijana. Okus: Okus je mehak, uravnotežen s svežino mladosti in mineralnim pridihom. Eleganten in poln okus vina, s dolgotrajnim, izrazito sadnim pookusom. Spremljanje s hrano: Surovi školjki, morski basov carpaccio ali sashimi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnati vinograd z glino. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni škorenj z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki stiskanju prelito v nerjaveče jekleno posodo za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Zmešano s finim kvasom do januarja. Staranje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: Steklenica 0,75L s pluto.

Rumena rebula Bregar

13,00 0,75 L
Vino intenzivne barve suhega zlata. Mogočno vino že na prvi vtis, z mnoštvom srag, ki lenobno polzijo po steni kozarca. Cvetica omamno bogata, s poudarku na sadju in sušenih zeliščih, poletnem travniku in senu. Na okusu pride do izraza njena zrelost, uglajena resnobnost, ki jo podčrtujejo mehki tanini in izjemna mineralnost, skorajda že slanost. Alkohol in kislina se prijetni dopolnjujeta in ne dopuščata nobenemu, da bi prevladal, vendar se izjemna moč te rebule povsem razkrije šele v dolgem pookusu, ko se izza zastora pojavijo tople zaznave orehov, vanilje, ječmenovega sledu in celo kave, toda vse skupaj lepo zavito z všečen mineralni omot. Idealna servirna temperatura 14 C do 16 ° C

Sauvignon Bregar

13,00 0,75 L
Vino iskrive slamnate barve z zelenkastimi odtenki. V raznoliki cvetici prevladujejo sadne note, med katerimi izstopa vonj po mandljih, v ozadju pa je cel travnik sredozemskih cvetic in zelišč. V ustih preseneti s svojim toplim značajem, ki mu botrujejo nežni okusi breskev, hrušk, marelic in cvetov kamilice, toda tudi nekoliko bolj travnata ostrina paprike, ki obenem z mandlji daje ton dolgemu pookusu. Idealna servirna temperatura 12 do 14 °C.