Prikazovanje 1–12 od 37 rezultatov

Cabernet franc Bregar

13,00 0,75 L
Vino globoke, rubinasto rdeče barve. Tipična začimba črnega popra se odlično ujema z intenzivnim vonjem robid, rdečega ribeza in gozdnih jagod. Okus zelo saden, v kombinaciji mehkih, a hkrati zrelih taninov. Močna in polna struktura z dolgim pookusom. Idealna servirna temperatura 14 do 16 °C.

Cabernet Franc Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino Barva: Vino z globoko rubinasto rdečo barvo in gosto teksturo. Aroma: Intenzivne arome spominjajo na kislo češnjo, slivo in robido. Sledijo jim vonji vijolice, črnega popra in gozdnega grmičevja. Okus: Zaznamujemo mehkobo, toda kmalu prevlada mladostna svežina in tanini, ki pustijo rahlo pikanten pookus. Intenzivno vino s polnim telesom in dolgotrajnim, elegantnim pookusom. Parjenje s hrano: Lazanja, pizza, rižota s šampinjoni, jagnječji zrezki, žarano meso. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enojni guyot Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 18°C. Po fermentaciji, rahlo stisnjeno in nato položeno v hrastove barrique sodčke. Zorenje: 2 leti v rabljenih hrastovih barrique sodčkih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenice, plutast zamašek.

Cabernet Sauvignon Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino Barva: Globoka, rubinasto rdeča barva z gosto teksturo. Aroma: Intenzivne arome spominjajo na borovnico, črni ribez in češnjo, sledijo ji vijolični, črni poper in praprot. Okus: Okus je nežen, s svežino mladosti, ki uravnovesi dojemanje in predstavlja mladostne tanine. Izraz mladosti in dolgoživosti vina. Vino s polnim telesom, eleganco in dolgotrajnim okusom. Parjenje s hrano: Žarano meso, lazanja, pečen goveji file, Wellington. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enojni guyot Trgatev: Ročna trgatev, sredina oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnjeno in nato položeno v 2500L hrastove sode. Zorenje: 1 leto v 2500L sodu, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Cabernet sauvignon Klen’Art

11,00 0,75 L
Prijetna zvrst, ki združuje eleganco in zaokroženost Merlota, Cabernet franca in Refoška, ter odličnost in drznost Cabernet sauvignona.

Chardonnay Bregar

14,00 0,75 L
Vino živahne rumene barve z zelenkastimi odtenki. Krepko na prvi pogled, ko so njegove srage kot prikovane na kozarec. Na nosu izrazito sadno obarvan z mešanico arom citrusov, jabolk, hrušk, fig ter nekoliko bolj eksotičnega ananasa in papaje, toda tudi cvetov jasmina, češenj in jabolk in zelišč. V ustih razkošen, topel, vseobsegajoč. Sadje postane marmelada, toda tu so še praženi lešniki, vanilja, kresilni kamen… Pookus prijeten, pretežno saden z dodatkom toplih začimb. Idealna servirna temperatura je 12 do 14 °C.

Chardonnay Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh. Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen. Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu. Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.    

Galop Kabernet Franc Moro

23,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globoko, neprozorno rubinasto rdeča barva z odtenkom granata in gosto teksturo. Aroma: Razkošna in intenzivna cvetlična aroma, ki spominja na prezrele jagode, črni ribez, murvo, robido in slivo, ki se povezujejo z vonjem suhih rdečih cvetov. Sledijo jim vonji po usnju, tobaku, rožičevcu in kavi. Okus: Njegova mehkoba vodi v občutke svežine in tanini, ki kažejo na njihovo dolgoživost. Vino s intenzivnim okusom, z močnim, poudarjenim, elegantnim in dolgotrajnim okusom. Parjenje s hrano: Pečen goveji zrezek, divjačina, pečeno meso. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travne terase z glino. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enostavni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije s fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 500L hrastove srednje pražene sode. Zorenje: 2 leti v 500L sodih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Jakot Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom in gosto teksturo. Aroma: Buket spominja na kivi, Jonagold, rumeni grenivke in vrtnico. Sledi mu rahel pridih mandljev, koprive in timijana. Okus: Okus je mehak in opazno topel. Kislost ga lepo uravnoteži in pusti mineralni pečat v ustih. Vino je intenzivno in polno, z elegantnim in dolgotrajnim pookusom. Spremljanje hrane: Karpačo jadranskega brancina, nigiri lososa, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnata trta na marmornati podlagi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po nežnem stiskanju vino prelijejo v nerjavečo jekleno posodo za 12 dni fermentacije. Mešajo ga s finimi kvasovkami do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.