Novice

Gin Zlumak v Londonu prejel prestižno priznanje

Gin Zlumak v Londonu prejel prestižno priznanje

Ročno izdelan gin Zlumak je z razlogom eden izmed paradnih konjev spletne trgovine vsezakuhanje.si. Ta pr’farski posebnež iz idrijske destilarne Zlumak Distillery je bil na ocenjevanju ginov The Gin Guide Award v Londonu nagrajen s prestižnim priznanjem.

Na londonskem ocenjevanju The Gin Guide Award, ki velja za enega najprestižnejših ocenjevanj te pijače na svetu, se je gin Zlumak izmed več kot 100 vrst ginov iz 36 držav uvrstil med finaliste kategorije “sodobna klasika z več kot 42-odstotnim celokupnim deležem alkohola”. Na finalnem ocenjevanju pa je v treh krogih slepega okušanja pri vseh mednarodnih ocenjevalcih dobil najvišje ocene in si tako prislužil naziv zmagovalca v svoji kategoriji. Takšen naziv je prejelo le 12 finalistov te kategorije.

Ta pomemben dosežek bo „očetu“ gina Zlumak Urošu Štucinu prinesel pravico do uporabe znaka Gin Guide Award 2024 na etiketi steklenice ter druge ugodnosti pri promociji na svetovnih trgih. Zlumak je sicer že nosilec certifikata kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano.

Posebnost tega ročno izdelanega pr’farskega gina s pomenljivim imenom Zlumak (hudič v idrijskem narečju) je, da je pripravljen z vodo iz lokalnega izvira, k njegovi edinstveni aromi pa prispeva 16 večinoma lokalno pridelanih zelišč. Zavoljo ohranitve bogate in polne arome eteričnih olj pijača ni hladno filtrirana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja