Prikaz vseh 6 rezultatov

Penina Blanc De Blancs Moro

15,00 0,75 L
Slog: Šumeče belo vino - brut. Barva: Sijajna, slamnato rumena barva z mnogimi majhnimi in precej obstojnimi mehurčki. Aroma: Refined cvetlični vonj se prepleta z sadjem in nežnim avtolitičnim značajem. Zaznavamo rumeno jabolko, pomarančo in limono, kot tudi namige ananasa, nežno masleno noto in zelišča. Okus: Zelo suho šumeče vino z opazno mehkobo. Živa svežina spera usta, mehurčki pa jih napolnijo z nežno, kremasto senzacijo. Srednje polno telo, eleganten okus in intenziven, precej obstojen sadni pookus. Spremljanje hrane: Aperitiv ali surova morska hrana. Temperatura strežbe: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Sorta: 100% Chardonnay. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica avgusta. Vinifikacija: Chardonnay brez stiskanja pretočen v nerjaveči jekleni tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Penina Klen’Art bela

14,00 0,75 L
Elegantno, suho, peneče vino, klasična metoda, bistro rumene barve z zlatimi odtenki, z dobrim iskrenjem in persistentno peno. Sortni izbor prevladuje Chardonnay, dopolnjuje pa ga Modri pinot.

Penina Rose Moro

15,00 0,75 L
Slog: Peneče rosé vino - brut. Barva: Ekstraktivna, rdečkasto obarvana z obilnimi, srednje velikimi in vztrajnimi mehurčki. Aroma: Izrazite arome nas spominjajo na češnjo, slivo, krvno pomarančo in vrtnico, z rahlim travnatim tonom v ozadju. Okus: V ustih občutimo popolno suhost, hkrati pa nas osvežuje. Opazimo tudi rahlo prisotnost taninov. Intenziven okus in polnejša struktura z elegantno in dolgo obstojnostjo. Kombinacija s hrano: Edinstveno peneče vino, ki bo idealno kot spremljava k steak tartarju ali govejemu carpacciu. Prav tako se odlično ujame s testeninami Carbonara. Temperatura serviranja: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z glinasto podlago. Jugo-zahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni špalir s 4 brsti. Sorta: 100% Merlot. Trgatev: Ročna trgatve, druga polovica septembra. Vinarstvo: Merlot brez stiskanja vlije v nerjaveč jeklen tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.