Prikazovanje 265–273 od 273 rezultatov

Sivi Pinot Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Čista, zlato rumena barva z rahlim bakrenim odtenkom in gostoto teksture. Aroma: Intenzivni vonji spominjajo na zrelo sadje. Rdeče jabolko, karambola, mango, breskova kompota in cvetni prah. Sledijo zaznave masla, oreščkov in sladkih začimb. Okus: Vino mehkobe s prepoznavno toplino. Svežina je mladostna in kaže na potencial staranja vina. Uravnoteženo, polno in elegantno vino z dolgim pookusom. Parjenje s hrano: Suha salama, sushi, perutnina in svinjina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terasa prekrita s travo, ilovnata zemlja. Rast vinske trte: Enojno in dvojno Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, prva polovica septembra. Vinifikacija: Po nekaj urah maceracije se rahlo stisne. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Zorenje: 8 mesecev v barikih. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.

Sveže Pražena Kava Fabio (Microlot) Fina Kava

10,20 250 g
Senzorične note: čokolada, karamela, vanilija, med, pookus pomaranče, srednja citrusna kislina, izjemno telo Sorta: Red Catuai 44 Regija: Forquilha do Rio, Brazilija
Izberite možnosti Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka

Sveže Pražena Kava Fina Kava

9,00 250 g
Senzorične note: karamela, kakav, vanilija, blaga citrusna kislina, nežno zaokroženo telo Sorta: Red Catuai, Bourbon Regija: Gorovje Caparao, Brazilija Proces: Naravni
Izberite možnosti Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka

Sweet Mango Chillicus

9,50 
SWEET MANGO omaka je narejena iz svežih zrelih mango plodov z dodatkom sladkega in sočnega ananasa. Sama kombinacija obeh sadežev pripomore k intenzivnemu okusu, je sladko pekoča, zato se odlično poda k piščančjim jedem ter mehiški in azijski hrani. Omaka je rahlo pekoča, zato je priporočljiva za vse ki niso ravno privrženci pekoče hrane, radi pa malo popestrijo svoj obrok. Omaka vsebuje tudi malo kislosti, katera pripomore pri ojačevanju okusa jedi. Omaka je rahlo pekoča zato je priporočljiva za vse kateri niso ljubitelji pekočih omak, da si tako popestrijo svojo jed. Omako po odprtju je priporočljivo hranit v hladilniku, da bi zagotovili kakovost samega proizvoda. Omaka je skrbno pripravljena in narejena samo iz zdravih čili plodov in svežega manga. Na ta način si zagotovimo kvaliteto naših proizvodov in omak. Sestavine: Thai čili Mango Ananas Rjavi sladkor Citronska kislina Sok limone Konzervans: kalijev sorbat PEKOČINA 1+/10 KOLIČINA: 100 ml Kombinacija mangov in čilijev v tej vroči omaki lahko pomaga tudi pri zmanjševanju vnetij v telesu. Mangovi vsebujejo encim bromelain, ki ima protivnetne lastnosti in pomaga pri zdravljenju vnetnih stanj, kot so artritis in astma. Poleg tega pa kapsaicin, ki ga vsebujejo čiliji, pomaga pri zmanjševanju bolečin in vnetij ter uravnava krvni tlak. Uživanje te vroče omake lahko tudi spodbuja prebavo, saj vsebuje prebavne encime, ki pomagajo pri razgradnji hrane. Prav tako lahko pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja in zmanjševanju apetita, kar lahko pomaga pri nadzoru telesne teže. Vse te koristi kažejo, da je uživanje vroče omake iz svežih mangov lahko odlična izbira za izboljšanje vašega zdravja in počutja. Poskusite dodati to omako v vašo prehrano kot začimbo za različne jedi ali pa si jo privoščite kot prigrizek. Omaka se odlično poda tudi na različne sladice, dodajte omako na vaš najljubši okus sladoleda ali panna cotto. Pekoča omaka SWEET MANGO je potrebno pri vsaki uporabi pretrest, da zagotovimo okus in pekočino same omake.

Tartufata 6% Fogy Tartufi

23,50 500 g
Sestavine: šampinjoni (Agaricus Bisporus) min. 80%, ekstradeviško oljčno olje min. 12%, poletni črni tartuf (Tuber Aestivum Vitt.) min 5%, olive 1%, začimbe, sol, arome.

Tartufata Fogy Tartufi

8,90 50 g
Tartufata je idealna začimba za pice, fokače, bruskete, omake za testenine, topljene sirčke, nadeve različnih sestavin jedi. Sestavine: gobe šampinjoni, črni poletni tartuf 5%, ekstra deviško oljčno olje, olive, začimbe, sol, arome. BREZ KONZERVANSOV.

Taste of Istra Chillicus

8,50 100 g
Začimba je izvrstna na pečenem krompirju, ribjih in mesnih jedeh. Vse sestavine so pridobljene od lokalnega proizvajalca iz Slovenske Istre, sušene in zmlete. Mediteranska začimba TASTE OF ISTRA , ki ne sme manjkati v vaši kuhinji. Začimba je izvrstna na pečenem krompirju, ribjih in mesnih jedeh. Vse sestavine so pridobljene iz lokalnega proizvajalca iz Slovenske Istre, sušene in zmlete. Hraniti v suhem in temnem prostoru. Sestavine: morska sol rožmarin limonina trava mlet čili (10%) drobnjak korenje bazilika Začimba vsebuje Kajenski čili zato ni pekoča in primerna za vrsto vaših jedi in specialitet. Posip TASTE OF ISTRA je univerzalna začimba, ki ne vsebuje velike količine čilija, zato je primerna za vse vrste jedi. Začimbo je zato mogoče kombinirati z vsemi vrstami jedi, tudi z enolončnicami oz. juhami. Priporočamo, da samo začimbo dodate na začetku kuhanja, in tako dosežete njen maksimalni izkoristek.

Tečaj osnove barista za celotno ekipo gostinskega obrata

369,00 
Se ukvarjate z gostinstvom? Si želite, da so vaši gostje navdušeni? Se želite naučiti, kako pripraviti še boljše kavne napitke? Želite povečati dnevni promet v vašem gostinskem obratu? FINA KAVA je tečaj, s katerim ekipa vašega gostinskega obrata pridobi znanje in veščine za pripravo in postrežbo standardiziranih napitkov na osnovi espressa. Zadnjih nekaj let izvajam izobraževanja po celotni državi. Odzivi gostincev na tečaj Fina kava so izjemni. Po izvedenem tečaju pa je bila vrhunska tudi njihova kava. Pozitivno so se odzvale tudi njihove stranke. Z izobraževanji ekipa ne pridobi zgolj znanja. Taka ekipa je tudi uspešnejša in bolj motivirana. Izbirate lahko med izvedbo tečaja v vašem gostinskem obratu, ponujamo pa vam tudi možnost izvedbe tečaja v trening centru v Cerknem. Tečaj traja cca. 8 ur.

Trinidad moruga scorpion Chillicus

7,50 15 g
Imate željo, da bi vašim jedem dodali pekočino in ostrino? Uporabite naš čili Scorpion!  Scorpion čili spada med najbolj pikantne čilije na svetu, zato ni potrebe po velikem doziranju. TRINIDAD MORUGA SCORPION posušen čili. Imate željo, da bi vašim jedem dodali pekočino in ostrino? Uporabite naš čili Scorpion!. Maruga Scorpion Chilli je sorta kitajske vrste Capsicum, ki spada v družino paprik. Scorpion Maruga, imenovan tudi TRINIDAD SCORPION, močno spominja na Habanero in Scotch Bonnet– toda SCORPION oba premaga s svojo ekstremno vročino in pekočino! Čilije Maruga Scorpion nabiramo, ko so najbolj zreli in jih nato posušimo, da ohranijo svoj edinstven okus. Trinidad moruga Scorpion je prava poslastica za ljubitelje ekstremnih paprik, ki želijo izmeriti svoje brbončice na tej stopnji ekstremne vročine. Je produktivna sorta paprike, ki bo velikodušno poplačala trud svojega pridelovalca. Scorpion čili spada med najbolj pikantne čilije na svetu, zato ni potrebe po velikem doziranju. Čeprav so paprike Trinidad Scorpion med najbolj pekočimi na svetu, jih nikar ne odpišite kot prepekoče, ki bi jih bilo nemogoče obdelati, in razmislite o vseh načinih, kako lahko te ognjene majhne čilije vključite v svojo kuhinjo. Obvezna uporaba rokavic.