Prikazovanje 253–264 od 273 rezultatov

Pekoča omaka Smoky Gorki chili

7,25 100 g
Z bukovim dimom dimljeni čiliji dajo poseben okus omaki, ki jo priporočamo k obaram in ribjim jedem. Odlična je tudi pri marinadah in jedeh z žara. Dodamo jo lahko med pripravo ali kot končni dodatek. Sestavine: pekoča paprika (dimljeni Cayenne), paradižnik, čebula, česen, med, limeta, sol, začimbe. Pridelano in proizvedeno v Sloveniji, 100 % naravno. Povprečna hranilna vrednost na 100g Energijska vrednost 179kJ/47kcal Maščobe 1,7 g Od tega nasičene maščobe 0,4 g Ogljikovi hidrati 4,3 g Od tega sladkorji 3,1 g Beljakovine 0,6 g Sol 0,73 g

Penina Blanc De Blancs Moro

15,00 0,75 L
Slog: Šumeče belo vino - brut. Barva: Sijajna, slamnato rumena barva z mnogimi majhnimi in precej obstojnimi mehurčki. Aroma: Refined cvetlični vonj se prepleta z sadjem in nežnim avtolitičnim značajem. Zaznavamo rumeno jabolko, pomarančo in limono, kot tudi namige ananasa, nežno masleno noto in zelišča. Okus: Zelo suho šumeče vino z opazno mehkobo. Živa svežina spera usta, mehurčki pa jih napolnijo z nežno, kremasto senzacijo. Srednje polno telo, eleganten okus in intenziven, precej obstojen sadni pookus. Spremljanje hrane: Aperitiv ali surova morska hrana. Temperatura strežbe: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Sorta: 100% Chardonnay. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica avgusta. Vinifikacija: Chardonnay brez stiskanja pretočen v nerjaveči jekleni tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Penina Klen’Art bela

14,00 0,75 L
Elegantno, suho, peneče vino, klasična metoda, bistro rumene barve z zlatimi odtenki, z dobrim iskrenjem in persistentno peno. Sortni izbor prevladuje Chardonnay, dopolnjuje pa ga Modri pinot.

Penina Rose Moro

15,00 0,75 L
Slog: Peneče rosé vino - brut. Barva: Ekstraktivna, rdečkasto obarvana z obilnimi, srednje velikimi in vztrajnimi mehurčki. Aroma: Izrazite arome nas spominjajo na češnjo, slivo, krvno pomarančo in vrtnico, z rahlim travnatim tonom v ozadju. Okus: V ustih občutimo popolno suhost, hkrati pa nas osvežuje. Opazimo tudi rahlo prisotnost taninov. Intenziven okus in polnejša struktura z elegantno in dolgo obstojnostjo. Kombinacija s hrano: Edinstveno peneče vino, ki bo idealno kot spremljava k steak tartarju ali govejemu carpacciu. Prav tako se odlično ujame s testeninami Carbonara. Temperatura serviranja: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z glinasto podlago. Jugo-zahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni špalir s 4 brsti. Sorta: 100% Merlot. Trgatev: Ročna trgatve, druga polovica septembra. Vinarstvo: Merlot brez stiskanja vlije v nerjaveč jeklen tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Rebula Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slama rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetna aroma spominja na ananas, jabolko in pomarančo. Rahlo masleno noto povezuje z noto limonskega timijana. Okus: Okus je mehak, uravnotežen s svežino mladosti in mineralnim pridihom. Eleganten in poln okus vina, s dolgotrajnim, izrazito sadnim pookusom. Spremljanje s hrano: Surovi školjki, morski basov carpaccio ali sashimi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnati vinograd z glino. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni škorenj z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki stiskanju prelito v nerjaveče jekleno posodo za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Zmešano s finim kvasom do januarja. Staranje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: Steklenica 0,75L s pluto.

Rumena rebula Bregar

13,00 0,75 L
Vino intenzivne barve suhega zlata. Mogočno vino že na prvi vtis, z mnoštvom srag, ki lenobno polzijo po steni kozarca. Cvetica omamno bogata, s poudarku na sadju in sušenih zeliščih, poletnem travniku in senu. Na okusu pride do izraza njena zrelost, uglajena resnobnost, ki jo podčrtujejo mehki tanini in izjemna mineralnost, skorajda že slanost. Alkohol in kislina se prijetni dopolnjujeta in ne dopuščata nobenemu, da bi prevladal, vendar se izjemna moč te rebule povsem razkrije šele v dolgem pookusu, ko se izza zastora pojavijo tople zaznave orehov, vanilje, ječmenovega sledu in celo kave, toda vse skupaj lepo zavito z všečen mineralni omot. Idealna servirna temperatura 14 C do 16 ° C

Sanuge Del Diavolo Chillicus

13,50 100 g
SANGUE DEL DIAVOLO omaka ima prijeten sladek okus po sveži papriki in rahel priokus kislosti ki jo doda aroma jabolka. Samo že nekaj kapljic zadovolji vašo željo po pikantnih jedeh. Priporoča se pri uporabi enolončnic, hladnih nadevov in namazov, kjer boste dosegli želeni pekoč učinek. SANGUE DEL DIAVOLO z to omako ni heca. Priporočeno samo za izkušene in ljubitelje pikantnih omak. Omaka vsebuje pretežno čilije kateri vsebujejo velik koncentrat “capsaicina”, zato je potrebna previdnost pri doziranju. Za ljubitelje pikantnega priporočam uporabo omake za jedi na žaru, hamburgerje, pic ipd. Omaka ima prijeten sladek okus po sveži papriki in rahel priokus kislosti kateri ima aromo jabolka. Samo nekaj kapljic omake zadovolji vašo željo po pikantnem okusu zato je priporočljivo, da se omaka uporabi za razne enolončnice, hladne nadeve in namaze, kjer boste dosegli želeni pekoč učinek. Omako po odprtju je priporočljivo hranit v hladilniku, da bi zagotovili kakovost samega proizvoda. Omako sestavlja 50% čilija, kjer se lahko okuša mešanico čilija in paprike. Sestavine: Čili (Rdeči Habanero, Scorpion rdeči, Naga čili, Carolina Reaper, Bhut Jolokia) Jabolčni kis Rdeča paprika Rjavi sladkor Čebula Prav tako lahko uporabite to vročo omako kot namaz na kruhu ali kot dodatek k različnim prigrizkom. Poskusite jo uporabiti kot dip za zelenjavo, tortilje ali nachose. Vedeti morate tudi, da lahko uživanje pikantne hrane vpliva na vaše zdravje. Čiliji in paprika v tej vroči omaki vsebujejo kapsaicin, ki lahko pomaga pri zmanjševanju bolečin, vnetij in uravnavanju krvnega tlaka. Prav tako lahko pomagajo pri izboljšanju prebave in spodbujajo izločanje prebavnih sokov. Skupaj povzeto, ta vroča omaka, ki vsebuje številne čilije in papriko, je odlična izbira za vse tiste, ki imate radi pikantno hrano. Uporabite jo kot začimbo, namaz ali dodatek k različnim jedem in se prepričajte, da jo uporabljate zmerno, da preprečite neželene učinke. Pekoča omaka SANGUE DEL DIAVOLO je potrebno pri vsaki uporabi pretrest, da zagotovimo pekočino in okus same omake. PEKOČINA 7,5/10

Sauvignon Bregar

13,00 0,75 L
Vino iskrive slamnate barve z zelenkastimi odtenki. V raznoliki cvetici prevladujejo sadne note, med katerimi izstopa vonj po mandljih, v ozadju pa je cel travnik sredozemskih cvetic in zelišč. V ustih preseneti s svojim toplim značajem, ki mu botrujejo nežni okusi breskev, hrušk, marelic in cvetov kamilice, toda tudi nekoliko bolj travnata ostrina paprike, ki obenem z mandlji daje ton dolgemu pookusu. Idealna servirna temperatura 12 do 14 °C.

Sauvignon Moro

15,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino z odlično strukturo. Barva: Intenzivna slamnato rumena barva. Aroma: Intenzivna aroma spominja na cvetove belih bezgovih grmovnic in aromatične rastline (žajbelj, rožmarin). Okus: Svež in prijeten okus, z harmonično in mehko kislostjo. V pookusu občutimo veliko mineralnost tega vina. Parjenje s hrano: Dobro se ujema s hladnimi mesnimi prigrizki, predjedmi in glavnimi ribjimi jedmi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terasa prekrita s travo, ilovnata zemlja. Severozahodna ekspozicija. Oblika vinske trte: Enojni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklenem tanku 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Zorenje: 8 mesecev v nerjavnem jeklu. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.