Margerita Rebula Moro
Slog: Suho belo vino.
Barva: Ekstraktni zlatorumeni odtenki z gosto teksturo.
Aroma: Izrazito cvetje deluje posebej zrelo. Opazimo čips iz jabolk in ananasa, suhe marelice in suho pomarančo. Zaznavamo tudi vonj suhih cvetov, oreščkov, klinčkov, kakavovega masla in rožnega korena.
Okus: Okus je mehak, z dobro integriranimi alkoholi. Svežina je živahna, vendar lahko zaznamo tudi tanine. Vino ima intenziven okus, polnega telesa, in eleganten, dolgotrajen pookus.
Spremljanje hrane: Perutnina, svinjina, mastne ribe, celo žariran tun.
Temperatura strežbe: 10 - 12°C
Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: En cordon s 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra.
Vinifikacija: 14 dni maceracije in fermentacija pri 15°C z izbranimi kvasovkami. Mešan z drožmi do februarja.
Zorenje: 1 leto v keramičnem jajcu (Clayver), 10 mesecev v bariku.
Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Merlot Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globlja, rubinasto rdeča barva in precej gosta viskoznost.
Aroma: Izrazit cvet spominja na češnjo, slivo, praprot in gozdno podrast.
Okus: Okus je vodilna svežina z nežnimi tanini, ki se dobro vključijo v strukturo vina. Je intenziven in eleganten s trajnim, predvsem sadnim pookusom.
Spremljanje hrane: Lasaža, testenine, pizza, zrezek, tudi pečena svinjina.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev, sredi oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije z fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji nežno stisnjeno in vstavljeno v 2500-litrski hrastov sod.
Zorenje: 1 leto v 2500-litrskem sodu.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.
Merlot Rose Moro
Slog: Suho rožnato vino.
Barva: Kristalno čista, češnjevo rožnata barva in gosta tekstura.
Aroma: Njegov izrazit buket spominja na maline, češnje, brusnice, šipek, mak in travo.
Okus: Okus je osvežujoč in mineralen, z rahlo opaznim taninom. Vino z intenzivnim in elegantnim okusom, srednje polnega telesa in vztrajnim pookusom.
Spremljanje hrane: Testenine, svinjina, steak tartare, pečen losos ali tuna, pizza.
Temperatura strežbe: 8 - 10°C
Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev sredi oktobra.
Vinifikacija: Merlot brez maceracije. Fermentacija 12 dni v nerjaveči jekleni posodi.
Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.
Modri pinot Tinja Klen’Art
Oljčno olje Couvee Jenko
Ekstra deviško oljčno olje Cuvee je izbor najboljšega. Konkretna, krepka, uravnotežena Istrska Belica v družbi zaokroženega Leccina. Čutiti je dodatek cvetličnega Maurina in zmerno agresivnost Frantoia. Recept za bogat, všečen in uravnotežen okus.
Priporočamo ga k testeninam, rižu, belem in rdečemu mesu, dobrotam z žara, govejemu karpaču, mineštram, zelenjavnim juham in solatam.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
Oljčno olje istrska belica Jenko
Oljčno olje Istrske Belice je konkretno. Z tipičnim vonjem pokošene trave spada med olja z najvišjo vsebnostjo blagodejnih naravnih antioksidantov (polifenolov). Bogata sadežnost, harmonična grenkoba in pikantnost, daje takemu olju posebno mesto in prepoznavnost v svetu.
Priporočamo ga k testeninam, rižu, rdečemu mesu, dobrotam z žara, govejemu karpaču, mineštram, zelenjavnim juham in solatam.
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
Oljčno olje Klen’Art
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
Pekoča omaka All stars Gorki chili
Pekoča omaka ALL STARS je v Lousiani, ZDA, na svetovnem tekmovanju v pekočih omakah (World Hot Sauce Awards) leta 2016 zasedla 2. mesto, leta 2017 pa je s 3. mestom v kategoriji "Ekstra hot" potrdila, da je ena najboljših pekočih omak na svetu!
Z lastno pridelanimi najbolj pekočimi čiliji na svetu smo ustvarili ekstremno pekočo omako za prave ljubitelje, ki smo jo popestrili z eksotičnim okusom volčjega jabolka.
Nepogrešljiva je v sendvičih, enolončnicah in vseh mesnih jedeh.
Dodamo jo lahko med pripravo ali kot končni dodatek.
Sestavine:
Pekoča paprika (Moruga, Trinidad scorpion,Naga Morich, Carolina reaper), volčje jabolko, čebula, paprika, česen, kis, limeta, med, sol, začimbe.
Proizvedeno v Sloveniji, 100 % naravno.
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost 167kJ/40kcal
Maščobe 1,8 g
Od tega nasičene maščobe 0,4 g
Ogljikovi hidrati 5,4 g
Od tega sladkorji 3,3 g
Beljakovine 0,5 g
Sol 0,68 g
Pekoča omaka Easy Gorki chili
Okusno nežno pekočo omako priporočamo k testeninam, jedem iz mesa, njokom, rižotam, sirom.
Dodamo jo lahko med pripravo ali kot končni dodatek.
Sestavine:
pekoča paprika (Cayenne), paradižnik, čebula, limeta, česen, med, sol, začimbe.
Pridelano in proizvedeno v Sloveniji.
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost 179kJ/47kcal
Maščobe 2,7 g
Od tega nasičene maščobe 0,5 g
Ogljikovi hidrati 4,3 g
Od tega sladkorji 3,3 g
Beljakovine 0,8 g
Sol 0,85 g
Pekoča omaka Histria s tartufi Gorki chili
Okusno pekočo omako z opojno aromo »kralja kuhinje«, tartufa, priporočamo k testeninam, jedem iz mesa, njokom, rižotam, sirom.
Dodamo jo lahko med pripravo ali kot končni dodatek.
Sestavine:
pekoča paprika (Cayenne), paradižnik, čebula, tartufi, česen, med, limeta, sol, začimbe.
Pridelano in proizvedeno v Sloveniji.
Povprečna hranilna vrednost na 100g
Energijska vrednost 197kJ/47kcal
Maščobe 2,7 g
Od tega nasičene maščobe 0,5 g
Ogljikovi hidrati 4,3 g
Od tega sladkorji 3,3 g
Beljakovine 0,8 g
Sol 0,85 g