Prikazovanje 217–228 od 273 rezultatov

Chardonnay Bregar

14,00 0,75 L
Vino živahne rumene barve z zelenkastimi odtenki. Krepko na prvi pogled, ko so njegove srage kot prikovane na kozarec. Na nosu izrazito sadno obarvan z mešanico arom citrusov, jabolk, hrušk, fig ter nekoliko bolj eksotičnega ananasa in papaje, toda tudi cvetov jasmina, češenj in jabolk in zelišč. V ustih razkošen, topel, vseobsegajoč. Sadje postane marmelada, toda tu so še praženi lešniki, vanilja, kresilni kamen… Pookus prijeten, pretežno saden z dodatkom toplih začimb. Idealna servirna temperatura je 12 do 14 °C.

Chardonnay Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh. Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen. Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu. Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.    

Chocolate habanero Chillicus

7,50 15 g
Chilli Habanero je v barvi čokolade. Okus in aroma čilija sta izvrsten dodatek vsem vrstam jedi. Priporočamo uporabo rokavic pri rokovanju z izdelkom. CHOCOLATE HABANERO je v barvi čokolade. Okus in aroma čilija sta izvrsten dodatek vsem vrstam jedi. Te edinstvene Habanero rastline so v zadnjih letih postale zelo priljubljene. Iz njih zrastejo 4-5 cm velike paprike z bogato čokoladno rjavo barvo. Čili se spremeni iz svetlo zelene v rjavo in ima običajno razpon od 350.000 do 450.000 SHU. To pomeni, da je približno 100-krat bolj pekoč kot jalapeño paprika. Te paprike imajo dimljen okus z izjemno ognjeno vročino. Chocolate habanero izvira iz Jamajke. Rastlina v loncu zraste do približno 1 metra in bo verjetno zrasla še več, če jo posadimo v zemljo. Paprike zorijo od temno zelene do temno rjave. Čokoladni habanero je dobil ime po svoji čokoladno rjavi barvi. Čili se pogosto uporablja v pekočih omakah. Lahko se uporablja tudi svežih v omakah in drugih jedeh. Čili vzgojen in pridelan v Slovenski Istri, kjer oberemo in na soncu posušimo samo najlepše plodove . Priporočamo uporabo rokavic pri rokovanju z izdelkom. KOLIČINA: 15g

Craft dry gin Zlumak

38,00 0,5 L
Posebnost tega ročno izdelanega pr’farskega gina s pomenljivim imenom Zlumak (hudič v idrijskem narečju) je, da je pripravljen z vodo iz lokalnega izvira, k njegovi edinstveni aromi pa prispeva 16 večinoma lokalno pridelanih zelišč. Zavoljo ohranitve bogate in polne arome eteričnih olj pijača ni hladno filtrirana. 45%. Na londonskem ocenjevanju The Gin Guide Award, ki velja za enega najprestižnejših ocenjevanj te pijače na svetu, se je gin Zlumak izmed več kot 100 vrst ginov iz 36 držav uvrstil med finaliste kategorije “sodobna klasika z več kot 42-odstotnim celokupnim deležem alkohola”. Na finalnem ocenjevanju pa je v treh krogih slepega okušanja pri vseh mednarodnih ocenjevalcih dobil najvišje ocene in si tako prislužil naziv zmagovalca v svoji kategoriji. Takšen naziv je prejelo le 12 finalistov te kategorije. Ta pomemben dosežek bo „očetu“ gina Zlumak Urošu Štucinu prinesel pravico do uporabe znaka Gin Guide Award 2024 na etiketi steklenice ter druge ugodnosti pri promociji na svetovnih trgih. Zlumak je sicer že nosilec certifikata kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano.  

Dimljeno oljčno olje Jenko

16,00 0,25 L
Dimljeno oljčno olje je edinstven izdelek ekološkega večkrat mednarodno nagrajenega ekstra deviškega oljčnega olja Jenko. Dimljeno je z naravnim lesom bukve in hrasta. Okus je odločen, uravnotežen z zmerno grenkobo in pikantnostjo ter prefinjeno noto dima ki lepo zaokroža okus!

Dragon tears Chillicus

8,00 
Čili samo za poznavalce pikantnih čilijev in njihove uporabe v kuhinji. Vsebuje največji koncentrat pekočih čilijev in paprik. Čili posip DRAGON TEARS samo za poznavalce pikantnih čilijev in njihove uporabe v kuhinji. Vsebuje največji koncentrat pekočih čilijev in paprik. Priporočene samo manjše količine, ki že zadostijo vašo željo po pikantni jedi. Pazljivo pri sami uporabi in doziranju začimbe. Posip se uporablja v malih količinah, odvisno od vašega nivoja oz. praga pekočine. Priporočljivo je pri kuhanju posip mešati z ostalimi začimbami, da ne prevzame celotnega okusa jedi. Sestavine: Mleti in drobljeni mešani čili (Scorpion red, Carolina reaper, Bhut Jolokia, Naga Morich) (100%) Posip DRAGON TEARS je potrebno hraniti v suhem in temnem prostoru. Pri sami uporabi začimbe in dodajanju posipa k jedi bodite pazljivi pri doziranju – Posip dodajte vedno proti koncu kuhanja, če ne želite da bo jed preveč pikantna. Poglejte si še ostalo našo ponudbo TUKAJ. Posip ni primeren za direktno uživanje. Obvezna uporaba rokavic pri rokovanju z izdelkom. Ob dotiku s kožo obvezno sperite pod vodo ali uporabite kis. TEŽA: 10 g

Galop Kabernet Franc Moro

23,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globoko, neprozorno rubinasto rdeča barva z odtenkom granata in gosto teksturo. Aroma: Razkošna in intenzivna cvetlična aroma, ki spominja na prezrele jagode, črni ribez, murvo, robido in slivo, ki se povezujejo z vonjem suhih rdečih cvetov. Sledijo jim vonji po usnju, tobaku, rožičevcu in kavi. Okus: Njegova mehkoba vodi v občutke svežine in tanini, ki kažejo na njihovo dolgoživost. Vino s intenzivnim okusom, z močnim, poudarjenim, elegantnim in dolgotrajnim okusom. Parjenje s hrano: Pečen goveji zrezek, divjačina, pečeno meso. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travne terase z glino. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enostavni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije s fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 500L hrastove srednje pražene sode. Zorenje: 2 leti v 500L sodih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Geronimo Chillicus

9,50 100 g
GERONIMO omaka se odlično poda k vsem vrstam pizze, mesu na žaru in jedem s piščancem. Naj vas vonj po svežem ananasu ne zavede, omaka ima v sebi še vedno dovolj pekočine da zadovolji še tako strastne jedce. GERONIMO omaka se odlično poda k vsem vrstam pizze, mesu na žaru in jedem s piščancem. Naj vas vonj po svežem ananasu ne zavede, omaka ima v sebi še vedno dovolj pekočine da zadovolji še tako strastne jedce. GERONIMO je namenjena za vsakega ljubitelja sladko-pekočih omak. Narejena je iz sveže narezanega ananasa, sok od ananasa in nekaj kosov svežega manga, da naredi poseben priokus pri jedi. Omaka se odlično obnese na vse vrst pizze, pečenega mesa na žaru, vse vrste jedi iz piščančjega mesa. Naj vas vonj po svežem sladkem ananasu nezavede, še zmeraj imajo v sebi dovolj pekočine, da še najbolj strastne jedce pekoče hrane zadovolji. Omako po odprtju je priporočljivo hranit v hladilniku, da bi zagotovili kakovost samega proizvoda. Radi bi vam predstavili našo novo omako, ki bo navdušila vaše brbončice – ananas in čili omako. Naša omaka je narejena iz svežih ananasov in pikantnih čilijev, ki skupaj ustvarijo izjemno okusno kombinacijo. Naša omaka je idealna za vse tiste, ki imate radi eksotične okuse, saj bo dodala kanček tropskega okusa vašim jedem. Omaka je skrbno pripravljena in narejena samo iz zdravih čili plodov in svežega ananasa. Na ta način si zagotovimo kvaliteto naših proizvodov in omak. Sestavine: Čili (Oranžni habanero, Rumeni Scorpion, Lemon drop) Citronska kislina Sveži ananas Rjavi trsni sladkor Konzervans: kalijev sorbat PEKOČINA 6/10 Če iščete novo dimenzijo okusa za vaše jedi, potem je naša ananas in čili omaka prava izbira za vas. Ne odlašajte več in poskusite našo omako danes ter dovolite, da vaše brbončice doživijo eksotično doživetje. Pekoča omaka GERONIMO je potrebno pri vsaki uporabi pretrest, da zagotovimo pekočino in okus same omake.

Grill Meat Spice Chillicus

8,50 
Posip se odlično poda k vsem vrstam mesa. Uporabo priporočamo predvsem pri steakih, zrezkih, rebrcih, perutničkah in ostalih mesnih jedeh. Posip GRILL MEAT SPICE se odlično poda k vsem vrstam mesa. Uporabo priporočamo predvsem pri steakih, zrezkih, rebrcih, perutničkah .Posip nanesite na jed vsaj 30 min pred uporabo, da se vse začimbe vpijejo. Uporabno tudi za različne jedi na žlico kot so chili con carne, pasulj, prebranac. Sestavine: rjavi sladkor črni poper morska sol čili v prahu (10%) česen čebula Posip je potrebno hraniti v suhem in temnem prostoru. Preverite še ostale izdelke in posipe katere imamo na zalogi TUKAJ. Čiliji lahko pomagajo tudi pri izboljšanju prebave, saj spodbujajo izločanje prebavnih sokov in tako pomagajo pri prebavi maščob. Poleg tega lahko čiliji pomagajo tudi pri preprečevanju razvoja različnih vrst raka, saj vsebujejo antioksidante, ki pomagajo zmanjševati škodljive učinke prostih radikalov. Zaradi svojih protivnetnih lastnosti so čiliji lahko koristni tudi pri zdravljenju nekaterih vnetnih stanj, kot so na primer artritis, astma in bolezni srca in ožilja. Poleg tega lahko čiliji pomagajo pri zmanjševanju bolečin in vnetij, povezanih s kroničnimi boleznimi, kot so osteoartritis in fibromialgija. Nazadnje pa lahko uživanje čilija vpliva tudi na vaše razpoloženje. Kapsaicin v čiliju lahko namreč sproži izločanje endorfinov, ki so hormoni sreče, in tako izboljša vaše razpoloženje. Prav tako lahko čiliji pomagajo pri zmanjševanju stresa in tesnobe. Vse te koristi kažejo, da je uživanje čilija lahko odlična izbira za izboljšanje vašega zdravja in počutja. Zato si lahko privoščite čilije kot začimbo ali pa si pripravite pikantnejedi in tako izkoristite vse prednosti, ki jih ponujajo. NETO KOLIČINA: 100g