Margerita Cuvee Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globoko rubinasto rdeča barva z gosto teksturo.
Aroma: Izrazit cvetni vonj spominja na črno češnjo, zrelo slivo in robido. Zaznavanje rdeče vrtnice in vijolice se nato preplete z cimetom, klinčki, kakavom in tobakom.
Okus: Okus je mehak in zaznavno topel, kisline so mlade z počasi zaobljenimi tanini. Vino ima intenziven okus, živahno telo z izrazitim elegantnim in dolgotrajnim pookusom.
Sestavljanje s hrano: Jagenjčji krači, kozji jarek v pečici, žarano meso.
Temperatura strežbe: 16 – 18°C
Sorta: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
Vinograd: Travnati vinogradi z glino, različne ekspozicije.
Oblika trte: Enojni Guyot in enojni cordon s 4 popki.
Trgatev: Ročna trgatva izbranih grozdov, druga polovica oktobra.
Vinarstvo: Merlot 40 dni sušen v škatlah na vetru, 14 dni fermentacije in maceracije v vinifikatorju. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 2500L hrastov sod. Cabernet Franc 12 dni maceracije in fermentacije, po fermentaciji rahlo stisnemo in združimo z Merlotom v 2500L hrastovem sodu.
Zorenje: 2 leti v 2500L sodu, 1 leto v barikih, 2 leti v steklenici.
Embalaža: 0,75L in 1,5L steklenica s plutovinastim zamaškom.
Merlot Moro
Slog: Suho rdeče vino.
Barva: Globlja, rubinasto rdeča barva in precej gosta viskoznost.
Aroma: Izrazit cvet spominja na češnjo, slivo, praprot in gozdno podrast.
Okus: Okus je vodilna svežina z nežnimi tanini, ki se dobro vključijo v strukturo vina. Je intenziven in eleganten s trajnim, predvsem sadnim pookusom.
Spremljanje hrane: Lasaža, testenine, pizza, zrezek, tudi pečena svinjina.
Temperatura strežbe: 16 - 18°C
Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija.
Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti.
Trgatev: Ročna trgatev, sredi oktobra.
Vinifikacija: 12 dni maceracije z fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji nežno stisnjeno in vstavljeno v 2500-litrski hrastov sod.
Zorenje: 1 leto v 2500-litrskem sodu.
Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.