Prikazovanje 25–30 od 30 rezultatov

Margerita Rebula Moro

28,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Ekstraktni zlatorumeni odtenki z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetje deluje posebej zrelo. Opazimo čips iz jabolk in ananasa, suhe marelice in suho pomarančo. Zaznavamo tudi vonj suhih cvetov, oreščkov, klinčkov, kakavovega masla in rožnega korena. Okus: Okus je mehak, z dobro integriranimi alkoholi. Svežina je živahna, vendar lahko zaznamo tudi tanine. Vino ima intenziven okus, polnega telesa, in eleganten, dolgotrajen pookus. Spremljanje hrane: Perutnina, svinjina, mastne ribe, celo žariran tun. Temperatura strežbe: 10 - 12°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: En cordon s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: 14 dni maceracije in fermentacija pri 15°C z izbranimi kvasovkami. Mešan z drožmi do februarja. Zorenje: 1 leto v keramičnem jajcu (Clayver), 10 mesecev v bariku. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Rebula Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slama rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetna aroma spominja na ananas, jabolko in pomarančo. Rahlo masleno noto povezuje z noto limonskega timijana. Okus: Okus je mehak, uravnotežen s svežino mladosti in mineralnim pridihom. Eleganten in poln okus vina, s dolgotrajnim, izrazito sadnim pookusom. Spremljanje s hrano: Surovi školjki, morski basov carpaccio ali sashimi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnati vinograd z glino. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni škorenj z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki stiskanju prelito v nerjaveče jekleno posodo za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Zmešano s finim kvasom do januarja. Staranje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: Steklenica 0,75L s pluto.

Rumena rebula Bregar

13,00 0,75 L
Vino intenzivne barve suhega zlata. Mogočno vino že na prvi vtis, z mnoštvom srag, ki lenobno polzijo po steni kozarca. Cvetica omamno bogata, s poudarku na sadju in sušenih zeliščih, poletnem travniku in senu. Na okusu pride do izraza njena zrelost, uglajena resnobnost, ki jo podčrtujejo mehki tanini in izjemna mineralnost, skorajda že slanost. Alkohol in kislina se prijetni dopolnjujeta in ne dopuščata nobenemu, da bi prevladal, vendar se izjemna moč te rebule povsem razkrije šele v dolgem pookusu, ko se izza zastora pojavijo tople zaznave orehov, vanilje, ječmenovega sledu in celo kave, toda vse skupaj lepo zavito z všečen mineralni omot. Idealna servirna temperatura 14 C do 16 ° C

Sauvignon Bregar

13,00 0,75 L
Vino iskrive slamnate barve z zelenkastimi odtenki. V raznoliki cvetici prevladujejo sadne note, med katerimi izstopa vonj po mandljih, v ozadju pa je cel travnik sredozemskih cvetic in zelišč. V ustih preseneti s svojim toplim značajem, ki mu botrujejo nežni okusi breskev, hrušk, marelic in cvetov kamilice, toda tudi nekoliko bolj travnata ostrina paprike, ki obenem z mandlji daje ton dolgemu pookusu. Idealna servirna temperatura 12 do 14 °C.

Sauvignon Moro

15,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino z odlično strukturo. Barva: Intenzivna slamnato rumena barva. Aroma: Intenzivna aroma spominja na cvetove belih bezgovih grmovnic in aromatične rastline (žajbelj, rožmarin). Okus: Svež in prijeten okus, z harmonično in mehko kislostjo. V pookusu občutimo veliko mineralnost tega vina. Parjenje s hrano: Dobro se ujema s hladnimi mesnimi prigrizki, predjedmi in glavnimi ribjimi jedmi. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terasa prekrita s travo, ilovnata zemlja. Severozahodna ekspozicija. Oblika vinske trte: Enojni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklenem tanku 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Zorenje: 8 mesecev v nerjavnem jeklu. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.

Sivi Pinot Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Čista, zlato rumena barva z rahlim bakrenim odtenkom in gostoto teksture. Aroma: Intenzivni vonji spominjajo na zrelo sadje. Rdeče jabolko, karambola, mango, breskova kompota in cvetni prah. Sledijo zaznave masla, oreščkov in sladkih začimb. Okus: Vino mehkobe s prepoznavno toplino. Svežina je mladostna in kaže na potencial staranja vina. Uravnoteženo, polno in elegantno vino z dolgim pookusom. Parjenje s hrano: Suha salama, sushi, perutnina in svinjina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terasa prekrita s travo, ilovnata zemlja. Rast vinske trte: Enojno in dvojno Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, prva polovica septembra. Vinifikacija: Po nekaj urah maceracije se rahlo stisne. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Zorenje: 8 mesecev v barikih. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.