Prikazovanje 217–228 od 238 rezultatov

Malvazija Bregar

11,00 0,75 L
Vino iskrive rumene barve s slamnato-zelenkastimi odtenki. Že počasno drsenje vinskih srag po steni kozarca obljublja bogato vino, pričakovanja pa še poveča cvetica, ki je prepričljivo vinska in nas spominja na dišeč cvetoč travnik, zrele bele breskve, agrume, zelišča, pečena jabolka s cimetom in vaniljo. V ustih se izkaže z razkošjem toplih tonov, sadnih kompotov, zlasti kutine, pa tudi z mineralnostjo in žgečkljivo harmonijo med alkoholom in kislino. Pookus je dolg in čist, s pečatom zrelega sadja. Idealna servirna temperatura je 10 do 12 °C.

Malvazija Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, zlato rumene barve in gosta. Aroma: Njegov intenziven buket me spominja na ananas, marelice in kivi, sledijo pa namigi po akaciji, mandljih in rožmarinu. Okus: Okus je topel, poudarjena kislost osveži in pusti mineralni pookus. Intenzivno vino s polnim in elegantnim karakterjem ter dolgotrajnim pookusom. Parjenje s hrano: Testenine s pestom Genovese, perutnina, žariran tun, pečen brancin, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 – 10°C Vinograd: Travnat vinograd z ilovnato zemljo. Zahodna ekspozicija. Oblika vinske trte: Enosmerna vinska trta s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki kompresiji pretočeno v nerjaven jekleni tank za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Mešano z drožmi do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjavnem jeklenem tanku. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.

Margerita Cuvee Moro

33,00 
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globoko rubinasto rdeča barva z gosto teksturo. Aroma: Izrazit cvetni vonj spominja na črno češnjo, zrelo slivo in robido. Zaznavanje rdeče vrtnice in vijolice se nato preplete z cimetom, klinčki, kakavom in tobakom. Okus: Okus je mehak in zaznavno topel, kisline so mlade z počasi zaobljenimi tanini. Vino ima intenziven okus, živahno telo z izrazitim elegantnim in dolgotrajnim pookusom. Sestavljanje s hrano: Jagenjčji krači, kozji jarek v pečici, žarano meso. Temperatura strežbe: 16 – 18°C Sorta: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc Vinograd: Travnati vinogradi z glino, različne ekspozicije. Oblika trte: Enojni Guyot in enojni cordon s 4 popki. Trgatev: Ročna trgatva izbranih grozdov, druga polovica oktobra. Vinarstvo: Merlot 40 dni sušen v škatlah na vetru, 14 dni fermentacije in maceracije v vinifikatorju. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 2500L hrastov sod. Cabernet Franc 12 dni maceracije in fermentacije, po fermentaciji rahlo stisnemo in združimo z Merlotom v 2500L hrastovem sodu. Zorenje: 2 leti v 2500L sodu, 1 leto v barikih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L in 1,5L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Margerita Rebula Moro

28,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Ekstraktni zlatorumeni odtenki z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetje deluje posebej zrelo. Opazimo čips iz jabolk in ananasa, suhe marelice in suho pomarančo. Zaznavamo tudi vonj suhih cvetov, oreščkov, klinčkov, kakavovega masla in rožnega korena. Okus: Okus je mehak, z dobro integriranimi alkoholi. Svežina je živahna, vendar lahko zaznamo tudi tanine. Vino ima intenziven okus, polnega telesa, in eleganten, dolgotrajen pookus. Spremljanje hrane: Perutnina, svinjina, mastne ribe, celo žariran tun. Temperatura strežbe: 10 - 12°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: En cordon s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: 14 dni maceracije in fermentacija pri 15°C z izbranimi kvasovkami. Mešan z drožmi do februarja. Zorenje: 1 leto v keramičnem jajcu (Clayver), 10 mesecev v bariku. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Merlot Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globlja, rubinasto rdeča barva in precej gosta viskoznost. Aroma: Izrazit cvet spominja na češnjo, slivo, praprot in gozdno podrast. Okus: Okus je vodilna svežina z nežnimi tanini, ki se dobro vključijo v strukturo vina. Je intenziven in eleganten s trajnim, predvsem sadnim pookusom. Spremljanje hrane: Lasaža, testenine, pizza, zrezek, tudi pečena svinjina. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, sredi oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije z fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji nežno stisnjeno in vstavljeno v 2500-litrski hrastov sod. Zorenje: 1 leto v 2500-litrskem sodu. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.

Merlot Rose Moro

15,00 0,75 L
Slog: Suho rožnato vino. Barva: Kristalno čista, češnjevo rožnata barva in gosta tekstura. Aroma: Njegov izrazit buket spominja na maline, češnje, brusnice, šipek, mak in travo. Okus: Okus je osvežujoč in mineralen, z rahlo opaznim taninom. Vino z intenzivnim in elegantnim okusom, srednje polnega telesa in vztrajnim pookusom. Spremljanje hrane: Testenine, svinjina, steak tartare, pečen losos ali tuna, pizza. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev sredi oktobra. Vinifikacija: Merlot brez maceracije. Fermentacija 12 dni v nerjaveči jekleni posodi. Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.

Modri pinot Tinja Klen’Art

12,00 0,75 L
Elegantno suho rdeče vino, ki ga odlikuje nežna opečantno rdeča barva. Vino neared močan vis v okusu in spominu.

Penina Blanc De Blancs Moro

15,00 0,75 L
Slog: Šumeče belo vino - brut. Barva: Sijajna, slamnato rumena barva z mnogimi majhnimi in precej obstojnimi mehurčki. Aroma: Refined cvetlični vonj se prepleta z sadjem in nežnim avtolitičnim značajem. Zaznavamo rumeno jabolko, pomarančo in limono, kot tudi namige ananasa, nežno masleno noto in zelišča. Okus: Zelo suho šumeče vino z opazno mehkobo. Živa svežina spera usta, mehurčki pa jih napolnijo z nežno, kremasto senzacijo. Srednje polno telo, eleganten okus in intenziven, precej obstojen sadni pookus. Spremljanje hrane: Aperitiv ali surova morska hrana. Temperatura strežbe: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Sorta: 100% Chardonnay. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica avgusta. Vinifikacija: Chardonnay brez stiskanja pretočen v nerjaveči jekleni tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.