Prikazovanje 205–216 od 238 rezultatov

Cabernet sauvignon Klen’Art

11,00 0,75 L
Prijetna zvrst, ki združuje eleganco in zaokroženost Merlota, Cabernet franca in Refoška, ter odličnost in drznost Cabernet sauvignona.

Chardonnay Bregar

14,00 0,75 L
Vino živahne rumene barve z zelenkastimi odtenki. Krepko na prvi pogled, ko so njegove srage kot prikovane na kozarec. Na nosu izrazito sadno obarvan z mešanico arom citrusov, jabolk, hrušk, fig ter nekoliko bolj eksotičnega ananasa in papaje, toda tudi cvetov jasmina, češenj in jabolk in zelišč. V ustih razkošen, topel, vseobsegajoč. Sadje postane marmelada, toda tu so še praženi lešniki, vanilja, kresilni kamen… Pookus prijeten, pretežno saden z dodatkom toplih začimb. Idealna servirna temperatura je 12 do 14 °C.

Chardonnay Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh. Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen. Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu. Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.    

Craft dry gin Zlumak

38,00 0,5 L
Posebnost tega ročno izdelanega pr’farskega gina s pomenljivim imenom Zlumak (hudič v idrijskem narečju) je, da je pripravljen z vodo iz lokalnega izvira, k njegovi edinstveni aromi pa prispeva 16 večinoma lokalno pridelanih zelišč. Zavoljo ohranitve bogate in polne arome eteričnih olj pijača ni hladno filtrirana. 45%. Na londonskem ocenjevanju The Gin Guide Award, ki velja za enega najprestižnejših ocenjevanj te pijače na svetu, se je gin Zlumak izmed več kot 100 vrst ginov iz 36 držav uvrstil med finaliste kategorije “sodobna klasika z več kot 42-odstotnim celokupnim deležem alkohola”. Na finalnem ocenjevanju pa je v treh krogih slepega okušanja pri vseh mednarodnih ocenjevalcih dobil najvišje ocene in si tako prislužil naziv zmagovalca v svoji kategoriji. Takšen naziv je prejelo le 12 finalistov te kategorije. Ta pomemben dosežek bo „očetu“ gina Zlumak Urošu Štucinu prinesel pravico do uporabe znaka Gin Guide Award 2024 na etiketi steklenice ter druge ugodnosti pri promociji na svetovnih trgih. Zlumak je sicer že nosilec certifikata kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano.  

Galop Kabernet Franc Moro

23,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globoko, neprozorno rubinasto rdeča barva z odtenkom granata in gosto teksturo. Aroma: Razkošna in intenzivna cvetlična aroma, ki spominja na prezrele jagode, črni ribez, murvo, robido in slivo, ki se povezujejo z vonjem suhih rdečih cvetov. Sledijo jim vonji po usnju, tobaku, rožičevcu in kavi. Okus: Njegova mehkoba vodi v občutke svežine in tanini, ki kažejo na njihovo dolgoživost. Vino s intenzivnim okusom, z močnim, poudarjenim, elegantnim in dolgotrajnim okusom. Parjenje s hrano: Pečen goveji zrezek, divjačina, pečeno meso. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travne terase z glino. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enostavni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije s fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 500L hrastove srednje pražene sode. Zorenje: 2 leti v 500L sodih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Jakot Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom in gosto teksturo. Aroma: Buket spominja na kivi, Jonagold, rumeni grenivke in vrtnico. Sledi mu rahel pridih mandljev, koprive in timijana. Okus: Okus je mehak in opazno topel. Kislost ga lepo uravnoteži in pusti mineralni pečat v ustih. Vino je intenzivno in polno, z elegantnim in dolgotrajnim pookusom. Spremljanje hrane: Karpačo jadranskega brancina, nigiri lososa, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnata trta na marmornati podlagi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po nežnem stiskanju vino prelijejo v nerjavečo jekleno posodo za 12 dni fermentacije. Mešajo ga s finimi kvasovkami do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.