Vsebnost alkohola | 14% Alk. |
Poreklo | ITA |
Vrsta vina | Veneto |
Vino pridelujejo na način, ki je tradicionalen za rdeča vina, pri kontrolirani temperaturi med 25°c in 27°C. grozdje prihaja iz skrbno izbranih vinogradov in je pobran v začetku oktobra, da bi z zorenjem pridobil visoko raven sladkorja in dobro vsebnost alkohola. Po natančni ročni pridelavi se grozdje stisne in prične s postopkom fermentacije. Olupek ostane v moštu dolgo časa, saj se s tem pridobijo značilne arome in tipična intenzivna rdeča barva. Nato pustijo vino starat v hrastovih sodih, kar daje vinu prijetne note začimb in vanilje.
Vino je značilne temno rdeče barve, z leti pa pridobi še odtenke oranžne. Vsebnost visokega alkohola in ravnovesje v kislosti daja vinu zelo zapleteno in trdno strukturo.
Odlično se poda k pečenki in vsem mesu na žaru. Idealno z jedmi iz divjačine. odličen z zrelimi trdimi siri.
Staranje: 4 leta
Temperatura serviranja: 18°C – 20°C
MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.