Vsebnost alkohola | 14,5% Alk. |
Poreklo | ITA |
Vrsta vina | Malvazija |
Postopek pridelovanja vina poteka pod nadzorovano temperaturo od 8 do 10 dni. Fermentacija poteka v sodih iz nerjavečega jekla. Celoten proces je zaključen s 6–8 meseci staranja v francoskih in ameriških lesenih sodih.
Vonj tega temno rdečega vina je zapleten in intenziven, z izrazitimi odtenki slive in češnje.
Prvotno se ponaša z robustnim okusom, ki se nato uravnoteži z njegovo svežino in obilnim okusom.
Vino se idealno poda k juham in zelenjavnim rižotam, jedem s pečenim belim mesom ali k raznim omakam.
Staranje: 8 – 10 let
Temperatura serviranja: 18°C – 20°C
MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.