Prikazovanje 1–12 od 15 rezultatov

Cabernet Franc Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino Barva: Vino z globoko rubinasto rdečo barvo in gosto teksturo. Aroma: Intenzivne arome spominjajo na kislo češnjo, slivo in robido. Sledijo jim vonji vijolice, črnega popra in gozdnega grmičevja. Okus: Zaznamujemo mehkobo, toda kmalu prevlada mladostna svežina in tanini, ki pustijo rahlo pikanten pookus. Intenzivno vino s polnim telesom in dolgotrajnim, elegantnim pookusom. Parjenje s hrano: Lazanja, pizza, rižota s šampinjoni, jagnječji zrezki, žarano meso. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enojni guyot Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 18°C. Po fermentaciji, rahlo stisnjeno in nato položeno v hrastove barrique sodčke. Zorenje: 2 leti v rabljenih hrastovih barrique sodčkih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenice, plutast zamašek.

Cabernet Sauvignon Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino Barva: Globoka, rubinasto rdeča barva z gosto teksturo. Aroma: Intenzivne arome spominjajo na borovnico, črni ribez in češnjo, sledijo ji vijolični, črni poper in praprot. Okus: Okus je nežen, s svežino mladosti, ki uravnovesi dojemanje in predstavlja mladostne tanine. Izraz mladosti in dolgoživosti vina. Vino s polnim telesom, eleganco in dolgotrajnim okusom. Parjenje s hrano: Žarano meso, lazanja, pečen goveji file, Wellington. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travnate terase z ilovico. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enojni guyot Trgatev: Ročna trgatev, sredina oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije in fermentacije v fermentatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnjeno in nato položeno v 2500L hrastove sode. Zorenje: 1 leto v 2500L sodu, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Chardonnay Moro

14,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino, rahlo hrastovo. Barva: Sijajno zlato rumena barva z gosto teksturo. Aroma: Poudarjene arome spominjajo na rumeno jabolko, limono in pomelo. Zaznavam maslo pomešano s marcipanom, pražene note, vosek, vanilijo in sladki kruh. Okus: Okus je mehak in topel. Kislost uravnovesi zaznave v eleganten in poln okus, ki je intenziven in dolgotrajen. Spremljanje hrane: Salame, mastne ribe, nigiri in druga jedi z azijskim pridihom, perutnina. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Terase pokrite z travo, ilovnata zemlja. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, sredina septembra. Vinifikacija: Rahlo stisnjeno. Fermentacija z izbranimi kvasovkami v nerjavnem jeklu 12 dni pri 15°C. Mešano z drožmi do konca januarja. Staranje: 1 leto v 3000L hrastovem sodu. Stekleničenje: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.    

Galop Kabernet Franc Moro

23,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globoko, neprozorno rubinasto rdeča barva z odtenkom granata in gosto teksturo. Aroma: Razkošna in intenzivna cvetlična aroma, ki spominja na prezrele jagode, črni ribez, murvo, robido in slivo, ki se povezujejo z vonjem suhih rdečih cvetov. Sledijo jim vonji po usnju, tobaku, rožičevcu in kavi. Okus: Njegova mehkoba vodi v občutke svežine in tanini, ki kažejo na njihovo dolgoživost. Vino s intenzivnim okusom, z močnim, poudarjenim, elegantnim in dolgotrajnim okusom. Parjenje s hrano: Pečen goveji zrezek, divjačina, pečeno meso. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travne terase z glino. Jugozahodna izpostavljenost. Oblika trte: Enostavni Guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije s fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 500L hrastove srednje pražene sode. Zorenje: 2 leti v 500L sodih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Jakot Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, slamnato rumene barve z zlatim odtenkom in gosto teksturo. Aroma: Buket spominja na kivi, Jonagold, rumeni grenivke in vrtnico. Sledi mu rahel pridih mandljev, koprive in timijana. Okus: Okus je mehak in opazno topel. Kislost ga lepo uravnoteži in pusti mineralni pečat v ustih. Vino je intenzivno in polno, z elegantnim in dolgotrajnim pookusom. Spremljanje hrane: Karpačo jadranskega brancina, nigiri lososa, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnata trta na marmornati podlagi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po nežnem stiskanju vino prelijejo v nerjavečo jekleno posodo za 12 dni fermentacije. Mešajo ga s finimi kvasovkami do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.

Malvazija Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Kristalno, zlato rumene barve in gosta. Aroma: Njegov intenziven buket me spominja na ananas, marelice in kivi, sledijo pa namigi po akaciji, mandljih in rožmarinu. Okus: Okus je topel, poudarjena kislost osveži in pusti mineralni pookus. Intenzivno vino s polnim in elegantnim karakterjem ter dolgotrajnim pookusom. Parjenje s hrano: Testenine s pestom Genovese, perutnina, žariran tun, pečen brancin, ocvrti lignji ali sipa. Temperatura strežbe: 8 – 10°C Vinograd: Travnat vinograd z ilovnato zemljo. Zahodna ekspozicija. Oblika vinske trte: Enosmerna vinska trta s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: Po lahki kompresiji pretočeno v nerjaven jekleni tank za 12 dni fermentacije pri 15 °C. Mešano z drožmi do januarja. Zorenje: 1 leto v nerjavnem jeklenem tanku. Polnjenje: 0,75L steklenica s pluto.

Margerita Cuvee Moro

33,00 
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globoko rubinasto rdeča barva z gosto teksturo. Aroma: Izrazit cvetni vonj spominja na črno češnjo, zrelo slivo in robido. Zaznavanje rdeče vrtnice in vijolice se nato preplete z cimetom, klinčki, kakavom in tobakom. Okus: Okus je mehak in zaznavno topel, kisline so mlade z počasi zaobljenimi tanini. Vino ima intenziven okus, živahno telo z izrazitim elegantnim in dolgotrajnim pookusom. Sestavljanje s hrano: Jagenjčji krači, kozji jarek v pečici, žarano meso. Temperatura strežbe: 16 – 18°C Sorta: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc Vinograd: Travnati vinogradi z glino, različne ekspozicije. Oblika trte: Enojni Guyot in enojni cordon s 4 popki. Trgatev: Ročna trgatva izbranih grozdov, druga polovica oktobra. Vinarstvo: Merlot 40 dni sušen v škatlah na vetru, 14 dni fermentacije in maceracije v vinifikatorju. Po fermentaciji rahlo stisnemo in pretočimo v 2500L hrastov sod. Cabernet Franc 12 dni maceracije in fermentacije, po fermentaciji rahlo stisnemo in združimo z Merlotom v 2500L hrastovem sodu. Zorenje: 2 leti v 2500L sodu, 1 leto v barikih, 2 leti v steklenici. Embalaža: 0,75L in 1,5L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Margerita Rebula Moro

28,00 0,75 L
Slog: Suho belo vino. Barva: Ekstraktni zlatorumeni odtenki z gosto teksturo. Aroma: Izrazito cvetje deluje posebej zrelo. Opazimo čips iz jabolk in ananasa, suhe marelice in suho pomarančo. Zaznavamo tudi vonj suhih cvetov, oreščkov, klinčkov, kakavovega masla in rožnega korena. Okus: Okus je mehak, z dobro integriranimi alkoholi. Svežina je živahna, vendar lahko zaznamo tudi tanine. Vino ima intenziven okus, polnega telesa, in eleganten, dolgotrajen pookus. Spremljanje hrane: Perutnina, svinjina, mastne ribe, celo žariran tun. Temperatura strežbe: 10 - 12°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: En cordon s 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica septembra. Vinifikacija: 14 dni maceracije in fermentacija pri 15°C z izbranimi kvasovkami. Mešan z drožmi do februarja. Zorenje: 1 leto v keramičnem jajcu (Clayver), 10 mesecev v bariku. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Merlot Moro

13,00 0,75 L
Slog: Suho rdeče vino. Barva: Globlja, rubinasto rdeča barva in precej gosta viskoznost. Aroma: Izrazit cvet spominja na češnjo, slivo, praprot in gozdno podrast. Okus: Okus je vodilna svežina z nežnimi tanini, ki se dobro vključijo v strukturo vina. Je intenziven in eleganten s trajnim, predvsem sadnim pookusom. Spremljanje hrane: Lasaža, testenine, pizza, zrezek, tudi pečena svinjina. Temperatura strežbe: 16 - 18°C Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev, sredi oktobra. Vinifikacija: 12 dni maceracije z fermentacijo v vinifikatorju pri 17 °C. Po fermentaciji nežno stisnjeno in vstavljeno v 2500-litrski hrastov sod. Zorenje: 1 leto v 2500-litrskem sodu. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.

Merlot Rose Moro

15,00 0,75 L
Slog: Suho rožnato vino. Barva: Kristalno čista, češnjevo rožnata barva in gosta tekstura. Aroma: Njegov izrazit buket spominja na maline, češnje, brusnice, šipek, mak in travo. Okus: Okus je osvežujoč in mineralen, z rahlo opaznim taninom. Vino z intenzivnim in elegantnim okusom, srednje polnega telesa in vztrajnim pookusom. Spremljanje hrane: Testenine, svinjina, steak tartare, pečen losos ali tuna, pizza. Temperatura strežbe: 8 - 10°C Vinograd: Travnati vinograd z marmorjem. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni vreten z 4 brsti. Trgatev: Ročna trgatev sredi oktobra. Vinifikacija: Merlot brez maceracije. Fermentacija 12 dni v nerjaveči jekleni posodi. Zorenje: 1 leto v nerjaveči jekleni posodi. Stekleničenje: 0,75-litrska steklenica s plutovinastim zamaškom.

Penina Blanc De Blancs Moro

15,00 0,75 L
Slog: Šumeče belo vino - brut. Barva: Sijajna, slamnato rumena barva z mnogimi majhnimi in precej obstojnimi mehurčki. Aroma: Refined cvetlični vonj se prepleta z sadjem in nežnim avtolitičnim značajem. Zaznavamo rumeno jabolko, pomarančo in limono, kot tudi namige ananasa, nežno masleno noto in zelišča. Okus: Zelo suho šumeče vino z opazno mehkobo. Živa svežina spera usta, mehurčki pa jih napolnijo z nežno, kremasto senzacijo. Srednje polno telo, eleganten okus in intenziven, precej obstojen sadni pookus. Spremljanje hrane: Aperitiv ali surova morska hrana. Temperatura strežbe: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z ilovnatim tlemi. Jugozahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni guyot. Sorta: 100% Chardonnay. Trgatev: Ročna trgatev, druga polovica avgusta. Vinifikacija: Chardonnay brez stiskanja pretočen v nerjaveči jekleni tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.

Penina Rose Moro

15,00 0,75 L
Slog: Peneče rosé vino - brut. Barva: Ekstraktivna, rdečkasto obarvana z obilnimi, srednje velikimi in vztrajnimi mehurčki. Aroma: Izrazite arome nas spominjajo na češnjo, slivo, krvno pomarančo in vrtnico, z rahlim travnatim tonom v ozadju. Okus: V ustih občutimo popolno suhost, hkrati pa nas osvežuje. Opazimo tudi rahlo prisotnost taninov. Intenziven okus in polnejša struktura z elegantno in dolgo obstojnostjo. Kombinacija s hrano: Edinstveno peneče vino, ki bo idealno kot spremljava k steak tartarju ali govejemu carpacciu. Prav tako se odlično ujame s testeninami Carbonara. Temperatura serviranja: 6 - 8°C Vinograd: Travnati vinograd z glinasto podlago. Jugo-zahodna ekspozicija. Oblika trte: Enojni špalir s 4 brsti. Sorta: 100% Merlot. Trgatev: Ročna trgatve, druga polovica septembra. Vinarstvo: Merlot brez stiskanja vlije v nerjaveč jeklen tank. Primarna fermentacija 10 dni pri 15 °C, po fermentaciji. Sekundarna fermentacija v avtoklavu 4 mesece. Embalaža: 0,75L steklenica s plutovinastim zamaškom.